How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Rework and Rework Station guides and tutorials.

Re: How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Postby magwangfifaguru » Mon Jan 11, 2016 9:27 am

Hallo guys, just recently i bought a BGA rework machine and i would like to use the rs232 to usb cable with ir soft but am having difficulties setting up. Its saying the communications is interrupted. But the pc is on and connected to pc. Pliz help, much appreciated.
magwangfifaguru
New Member
New Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 10, 2016 4:40 pm
Location: nairobi
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Set up: Aft-500 bga rework station

Re: How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Sponsor

Sponsor
 

Re: How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Postby VaNDAL_UK » Tue Jan 19, 2016 1:15 pm

If you are using any kind of USB extension cable it will do this.
VaNDAL_UK
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 366
Joined: Fri Aug 01, 2014 8:33 am
Location: Birmingham
National Flag:
Great Britain
Has thanked: 48 times
Been thanked: 48 times
Set up: BGA is a fools game! Just fix the issue insted!

Re: How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Postby AFFORDABLE_PC_UK » Sat Jul 09, 2016 11:47 am

Attempting to view this tutorial but youtube informs its private.
AFFORDABLE_PC_UK
New Member
New Member
Progress to next rank:
80%
 
Posts: 4
Joined: Fri Jul 08, 2016 1:12 pm
Location: Leicester
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Set up: ACHI IR6000

Re: How To Connect IR-SOFT with USB to Rs232 Adapter

Postby nbdy » Wed Sep 07, 2016 7:17 am

[quote="magwangfifaguru"]Hallo guys, just recently i bought a BGA rework machine and i would like to use the rs232 to usb cable with ir soft but am having difficulties setting up. Its saying the communications is interrupted. But the pc is on and connected to pc. Pliz help, much appreciated.[/quote]

Recheck the cables from RS232 to temperature controller,mine had a half broken wire (sometimes it worked,sometimes not),recheck the drivers,
recheck the COM port where it is installed.

What BGA machine do U use,what communicator ???
nbdy
Valued Member
Valued Member
Progress to next rank:
10%
 
Posts: 31
Joined: Tue Feb 09, 2016 11:31 pm
Location: Croatia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Set up: Ly hr560

Previous

Return to Rework/Station Guides

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest