PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

PS4 repair forum

PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

Postby Nixz » Wed Dec 06, 2017 9:57 pm

Hello,

So i got a broken ps4 for cheap the previous owners said that they switch off the console and when they wanted to turn it back on it did nothing anymore( still got fifa 17 inside did remove that already).
I opened the ps4 and thought that the psu was dead after some measure with the multimeter and testing i found out that the psu is still good.

After searching the motherboard (sac-001) for anything out of the ordinary wich was nothing, i found out that when i plug in the power cord in the ps4 not touching anything else the fans start to spin for 1 sec but only that.
So i measured the psu pins in the motherboard and there is continu 11.83v on the mobo i can press anything but nothing.

So does someone have a idea what i need to do next?
User avatar
Nixz
New Member
New Member
Progress to next rank:
40%
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:38 pm
Location: Earth
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

Sponsor

Sponsor
 

Re: PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

Postby zakwarrior » Mon Dec 11, 2017 1:26 am

heya,
i would say bad psu, happens very often on 12xx series, you cannot claim that the psu is ok just buy testing the 12v, you need to check that its giving out 5v (4.8) on the small 4pin connector,
I fix everyday ps4 and i get this problem often on 12xx, replace the psu
zakwarrior
Valued Member
Valued Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 26
Joined: Sat Apr 11, 2015 1:57 pm
Location: paris
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Set up: aoyue 968

Re: PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

Postby Nixz » Thu Dec 14, 2017 3:29 pm

Oke, So today i was looking at the volts on the motherboard and see image for result (11.83v, 4.8v, 3.2v)
I tried a atx power supply to the ps4 but nothing same thing as with a ps4 psu.

But i was thinking, the psu gives only 12v if you press the power button right?
And from some ps4 psu video on youtube if you bridge pin 1 and 4 it gives 12v.
well mine gives always 12v even if there is no button pressed. and if i hook up a power cord the fans spin start spinning for 1sec (12v fans...) with no buttons pressed.

So is this right or does the 12xx models always have 12v on it? if so why doesnt the atx work then...

Image
User avatar
Nixz
New Member
New Member
Progress to next rank:
40%
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:38 pm
Location: Earth
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: PS4 1216A No Lights, No Beep, Good PSU....

Postby matic_s » Thu Dec 14, 2017 8:40 pm

Nixz wrote:But i was thinking, the psu gives only 12v if you press the power button right?
Yes, the 12V should appears only after pressing on the power button.

Disconnect the power supply from the motherboard (also 4-pin white connector) and check, if 12V is still present on two big pins of the PSU.
If not, bridge pins 1 and 4, like you saw on video, and check, if then the 12V appears.
User avatar
matic_s
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 494
Joined: Mon Mar 09, 2015 9:14 pm
Location: Slovenia, EU
National Flag:
Slovenia
Has thanked: 26 times
Been thanked: 83 times
Set up: Achi IR PRO SC V3, Atten 850B, Hameg HM507


Return to PS4 Repairs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests