360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

All Xbox 360 repair related topics to be kept to this section.

360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby FBGAmodz » Sat Jun 28, 2014 12:03 pm

I have recently got a 360 console from a friend , the motherboard was having shorts all over the main mosfets feeding the CPU and GPU particularly between drain and source , and also all the caps around them and around the GPU/CPU as well as a bulged cap , but even after replacing that cap , nothing has changed .

So after reading some stuf on some forums , a lot of guys say that its mostly one or two of the mosfets that has gone bad , witch confirms what i've found , but still am not sure if its them or not .

What i did is trying to check one by just lifting its legs , and it was not shorted .


So after all that , i just didn't want to mess a lot more with this MOBO , and see if i can just follow a strategy to find the short source .


Thanks for bassing by btw .
FBGAmodz
Elite Member
Elite Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 82
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:04 pm
Location: Morocco
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Set up: Hot air station + soldering iron

360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Sponsor

Sponsor
 

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby we3dm4n » Sun Jun 29, 2014 12:17 pm

drain and source (I think ur talking about pin 2 & 3) are normally "shorted"

If ur talking about components u should name their position on mainboard (ex. C1C11) or take photos and mark it for us. Otherwise u can only guess what it can be ...
User avatar
we3dm4n
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 502
Joined: Mon Jan 07, 2013 3:59 pm
Location: Germany
Has thanked: 47 times
Been thanked: 78 times
Set up: Scotle IR360 Pro V3 3in1

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby FBGAmodz » Sun Jun 29, 2014 4:15 pm

we3dm4n wrote:drain and source (I think ur talking about pin 2 & 3) are normally "shorted"

If ur talking about components u should name their position on mainboard (ex. C1C11) or take photos and mark it for us. Otherwise u can only guess what it can be ...


Damn , i was thinking something was shorting them , and started removing them as well as the caps near them ( nichicon 860 uF) caps LOL :facepalm:
If thats the case then what could be causing that error ? i have checked the PSU output and it gives a correct 12v when i short 5vsb and ps-on .

The components am talking about are :

Fets :
Q6C1 , Q6B2 , Q7C1 ,Q7B2 , Q9D3 , Q9E3 , Q9F2 , Q8F1

Caps , all the golden ones surrounding the CPU .
FBGAmodz
Elite Member
Elite Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 82
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:04 pm
Location: Morocco
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Set up: Hot air station + soldering iron

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby FBGAmodz » Wed Jul 02, 2014 4:10 pm

Bump guys
FBGAmodz
Elite Member
Elite Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 82
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:04 pm
Location: Morocco
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Set up: Hot air station + soldering iron

360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby Cracked solder » Thu Jul 03, 2014 5:47 pm

Cracked solder
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 230
Joined: Thu Jul 18, 2013 2:59 pm
Location: USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby FBGAmodz » Fri Jul 04, 2014 10:14 pm

Fixed console
FBGAmodz
Elite Member
Elite Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 82
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:04 pm
Location: Morocco
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Set up: Hot air station + soldering iron

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby wills123 » Sun Jul 06, 2014 10:08 am

FBGAmodz wrote:Fixed console

care to share how? it helps anyone else looking at simlar issues, thanks
wills123
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 2997
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:44 pm
Location: kingslynn,norfolk
National Flag:
Great Britain
Has thanked: 573 times
Been thanked: 422 times
Set up: highly modded achi ir6000,2400w switched bottom,omega tc port,internal vac pump

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby FBGAmodz » Sun Jul 06, 2014 12:57 pm

Lol it was a loose PS-ON cable that i reattached .

But if you want the console to last longer , its better to add another spare CPU fan to the GPU and get rid of the drive by installing a glitch chip , and also jumper ground & "tray-closed" pins . ;)
FBGAmodz
Elite Member
Elite Member
Progress to next rank:
20%
 
Posts: 82
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:04 pm
Location: Morocco
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Set up: Hot air station + soldering iron

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby wills123 » Mon Jul 07, 2014 8:06 am

no simply reball the gpu for longetivity, no amount of cooling mods will help.
wills123
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 2997
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:44 pm
Location: kingslynn,norfolk
National Flag:
Great Britain
Has thanked: 573 times
Been thanked: 422 times
Set up: highly modded achi ir6000,2400w switched bottom,omega tc port,internal vac pump

Re: 360 falcon with 0001 error ( short somewhere )

Postby Cracked solder » Fri Aug 21, 2015 1:11 pm

This video helped with my 0001 error

https://www.youtube.com/watch?v=FqNAZBPpHXY
Cracked solder
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 230
Joined: Thu Jul 18, 2013 2:59 pm
Location: USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Next

Return to Xbox 360 Repairs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest