Problem with PC410

Forum for all DIY topics.

Problem with PC410

Postby merkgergo » Tue Dec 24, 2013 12:00 pm

Hi guys,

I have problem with my PC410 controller.
When I press the run button the SV immediately picks up the value of PV.
The run led it's lighting, but the steps indicator it's not rising, the SSR out it's not working.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=_xLwSgNZmqk&feature=youtu.be

can anyone help?
(Merry Christmas guys and sorry for my English)
merkgergo
New Member
New Member
Progress to next rank:
60%
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 24, 2013 11:10 am
Location: Pecs
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Set up: home made

Problem with PC410

Sponsor

Sponsor
 

Re: Problem with PC410

Postby code0102stinks » Tue Dec 24, 2013 2:50 pm

merkgergo wrote:Hi guys,

I have problem with my PC410 controller.
When I press the run button the SV immediately picks up the value of PV.
The run led it's lighting, but the steps indicator it's not rising, the SSR out it's not working.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=_xLwSgNZmqk&feature=youtu.be

can anyone help?
(Merry Christmas guys and sorry for my English)


It looks like you did not put a jumper wire between term 14 & 15 on the controller. Needs those two terminals connected
together to run profile. SV is starting and remaining at whatever PV was initially because it believes profile is paused. 14 &
15 connected together will let profile run, opening that connection pauses profile. Shorting term 13 to 15 will stop/cancel
profile. The schematic is printed on top of your pc410.
code0102stinks
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 688
Joined: Sun Dec 09, 2012 5:18 pm
Location: WA, US
National Flag:
United States of America
Has thanked: 78 times
Been thanked: 232 times
Set up: DIY Hot Air Top Heater and Nozzle. Modded T8280 Preheater

Re: Problem with PC410

Postby merkgergo » Tue Dec 24, 2013 3:18 pm

Many thanks for it!!!
It's working fine now.
merkgergo
New Member
New Member
Progress to next rank:
60%
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 24, 2013 11:10 am
Location: Pecs
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Set up: home made

Re: Problem with PC410

Postby angel-boy » Sat Nov 08, 2014 4:03 pm

Hy , i have a problem with PC410 Altec controller from a Achi ir pro sc reballing station, the out1 is flashing 3-4 times and stop, the head is little warm, i change the temperature sensor, i change the ssr between, i change the profile and nothing. i remember that i change the achi green start swith, i connected the wires, when pressed to make contact, i had the option to allways be contact and when I press no longer be contact.

So where is the problem ? The menu of achi hide some setting like sensor type, and others. How cand i reset the pc410 to default settings from factory , or where i found the factory settings from menu and hide menu
User avatar
angel-boy
Loyal Member
Loyal Member
Progress to next rank:
50%
 
Posts: 45
Joined: Sat Nov 08, 2014 3:50 pm
Location: Romania - Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time
Set up: Achi IR PRO SC

Re: Problem with PC410

Postby crossleymarko » Sat Nov 08, 2014 8:15 pm

add pics etc.. please, we can no go from this discription
crossleymarko
Valued Member
Valued Member
Progress to next rank:
30%
 
Posts: 33
Joined: Fri Aug 29, 2014 9:01 pm
Location: leigh
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Set up: wATS IT TO YOU.. ILL TELL YA AFTER

Re: Problem with PC410

Postby Flashing360 » Sat Nov 08, 2014 9:01 pm

youve started your own topic, wait for a reply there :facepalm:
Flashing360
 

Re: Problem with PC410

Postby angel-boy » Sun Nov 09, 2014 6:50 pm

I make some videos, i change the ssr between ( from bottom ).

https://www.youtube.com/watch?v=al-lVPI3PlU - Achi IR PRO SC - start profile 0
https://www.youtube.com/watch?v=qLc2hWqdGp4 - Achi IR PRO SC - start profile 2
https://www.youtube.com/watch?v=29NY3PS7L20 - Settings in advanced menu PC410
https://www.youtube.com/watch?v=LEzbdi1K_K4 - Achi IR PRO SC - PC410 head problems

Hope that will help to resolve my problem , and you can see that i dont have all option in advanced menu. thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
angel-boy
Loyal Member
Loyal Member
Progress to next rank:
50%
 
Posts: 45
Joined: Sat Nov 08, 2014 3:50 pm
Location: Romania - Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time
Set up: Achi IR PRO SC

Re: Problem with PC410

Postby ciuviu » Tue Nov 11, 2014 7:59 am

As I can see, when you start profile your "RUN" LED on pc410 is flashing ???
ciuviu
Valued Member
Valued Member
Progress to next rank:
60%
 
Posts: 36
Joined: Mon Apr 14, 2014 7:25 am
Location: BiH
National Flag:
Bosnia & Herzegovina
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time
Set up: Modded LY IR-9000(4X400W bottom elstein,top RFS80,omega and fluke TC,new SSR)

Re: Problem with PC410

Postby angel-boy » Tue Nov 11, 2014 11:40 am

the problem was solved, the start button was wrong conected,
User avatar
angel-boy
Loyal Member
Loyal Member
Progress to next rank:
50%
 
Posts: 45
Joined: Sat Nov 08, 2014 3:50 pm
Location: Romania - Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time
Set up: Achi IR PRO SC

Re: Problem with PC410

Postby crossleymarko » Sat Mar 26, 2016 1:18 am

:+1: :+1: :+1: :+1:
crossleymarko
Valued Member
Valued Member
Progress to next rank:
30%
 
Posts: 33
Joined: Fri Aug 29, 2014 9:01 pm
Location: leigh
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Set up: wATS IT TO YOU.. ILL TELL YA AFTER


Return to DIY Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest